Dörrskylten föds

Dörrskylt är ett av de modernare  inslagen  i vår historia. Det blev allt vanligare med dörrskylt när industrialiseringen tog fart och folk flyttade från landsbygden in till storstäderna för att söka jobb. Lägenheterna blev fler och fler och för att för att hitta åt rätt människor för brevbärarna  började man skriva sitt namn på dörrarna och till slut började den lokala smeden tillverka små skyltar, den moderna dörrskylten hade fötts. För husen på landet fungerade det lite annorlunda. Det var vanligt att själva huset hade ett namn efter ägaren, dess yrke eller orten  och på sin höjd hade de en liten skylt vid infarten till huset eller som de mer välbeställda som hade en skylt över vägen vid infarten till huset. Något som nybyggarna som reste över Atlanten tog med sig där de byggde upp sin nya ranch och framtid. De var noga med att markera med en hängande skylt över infarten vem som ägde och bodde på stället. Det var ett sätt att signalera att området är upptaget och utav vem. Desto mer påkostad skylt desto bättre välbeställd var ägaren. I början bestod bokstäverna av kurviga grenar som de plockat efter vägen på sin resa. Allteftersom utvecklades skyltarna och blev till vad de är idag. Platta jämna snygga metallskyltar med jämn och fin gravering.

Berätta vem du är

Har du någon gång besökt någon som inte har en dörrskylt av något slag på sin entrédörr? Det är väldigt ovanligt att man inte har någon skylt som varken välkomnar eller talar om vem som bor i huset. Oftast har den som bor i huset ganska klart för sig hur deras dörrskylt ska se ut. Många väljer en större skylt för att de ska kunna gravera in fler namn allteftersom familjen växer och fler familjemedlemmar kommer till.

Dörrskyltar eller välkomstskyltar kan vara väldigt personliga och vara allt ifrån strikt till mer konstnärlig. Det är trevligt när man kommer hem till någon som har en vacker skylt som välkomnar på ett roligt, varmt och personligt sätt. Förutom välkomstskyltens trevliga bemötande säger det mycket om den som bor på andra sidan dörren och ibland känner man en tacksamhet när man närmar sig dörren att man hittat till rätt adress.

Det kan vara ganska roligt att försöka fantisera hur personen som finns bakom namnet och skylten är. För det mesta stämmer det väl överens med den skylt som finns uppsatt om de själva fått välja skylt. Förutom att beskriva sitt företag eller sin familj finns de personer som väljer att sätta upp en skylt med de husdjur som finns och vaktar hemmet. Det finns jätteläckra skyltar med tillhörande snygg gravering som passar de flesta. Det är bara din egen fantasi som sätter gränser för vad som kan göras och skrivas.

Present eller gåva

Söker du den ultimata gåvan till brudparet kan en graverad familjeskylt vara det bästa brudparet får de flesta tänker inte på familjeskylten då den bara finns, men det kan verkligen vara en utmärkt gåva till brudparet. Se bara till att du vet vilket efternamn de tänker använda sig av när de väl är gifta. Vågar du dig inte på att bestämma hur den ska se ut kan man ni ge ett presentkort inkluderat både skylt och gravering. Då får de själva välja skylt och typsnitt på ingraveringen. Som ett litet tips kan ni besöka huset eller lägenheten innan brudparet kommer hem efter bröllopsfesten och sätta upp skylten. Det är ett trevligt inslag för brudparet och ger ett fint minne för resten av deras liv.

Ordna dina presenter eller julklappar i tid. Beställ matchande dörrskyltar tillsammans med personliga nyckelringar. Samma utseende med samma stil, en till varje familjemedlem. Busa till det lite för mor och farföräldrar genom att ge dem en ny skylt där deras nya titlar framgår. Till exempel kan det stå att här bor Stinas busiga morfar Olle tillsammans med mysfarmor Karin. Presenten blir uppskattad och kommer att glädja många som tittar på den och kommer garanterat bli en snackis bland de andra som bor runtomkring och snart kommer det sitta fler skyltar med liknande budskap i kvarteret eller i bostadsområdet.

Tänker du beställa flera dörrskyltar inkluderad gravering inför någon större helg bör du se till att vara i ute i god tid så att den som ska leverera den till dig hinner. Vill du beställa till julklappar, studenten eller andra stora helger bör du vara ute i god tid innan för att undvika att stå utan på grund av för högt arbetstryck.

 

Similar Articles

Hur renoverar man ett bad... Här är en oerhört bra dokumentärsfilm hur man renoverar ett badrum
Mellanglaspersienner R... Fönster och balkongdörrar eller altandörrar med mellanglaspersienner är en relativt ny uppfinning. Vi på prrenovering älskar mellanglaspersienner och rekommenderar dem till alla!  Men som alla mynt har två
Dörrskylten föds Dörrskylt är ett av de modernare  inslagen  i vår historia. Det blev allt vanligare med dörrskylt när industrialiseringen tog fart och folk flyttade från landsbygden in till
Vad är en flödesmätare... En flödesmätare är ett verktyg för att mäta hur mycket vätska eller gas som flyter eller rinner genom ett rör under en viss tid. Vanliga användningsområden för

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *